Konkurs "Smak Pyry 2023" rozstrzygnięty

W niedzielę, 8 października koła gospodyń wiejskich, obiekty gastronomiczne z Wielkopolski zmierzyły się w trzeciej już edycji konkursu „SMAK PYRY 2023”, organizowanej przez samorządową instytucję kultury powiatu poznańskiego – Instytut Skrzynki.
Uczestnicy przygotowali wariacje dań tradycyjnych dla regionu, jak ślepe ryby (zupa ziemniaczana), szare kluchy, czy plyndze, ale również zupełnie niespodziewane przysmaki jak czekoladowe ciasto, chleb, czy carpaccio z ziemniaka z białą kiełbasą.
Ocenie poddanych zostało 36 potraw. Kapituła Smaku oceniła poziom Konkursu jako bardzo wysoki. 
Szczegółowe informacje w załączniku:



wyświetl galerię w Cooliris
  • Laureaci konkursu
wyświetl galerię w Cooliris
  • Potrawy konkursowe
  • Potrawy konkursowe
  • Potrawy konkursowe
  • Potrawy konkursowe
  • Potrawy konkursowe
  • Potrawy konkursowe
  • Potrawy konkursowe
  • Potrawy konkursowe
  • Potrawy konkursowe
  • Potrawy konkursowe

wstecz